Communicatie Wonen en welzijn

Oproep voor speelgoed en knutselmateriaal!

Beste dorpsgenoten,

Het laatste bericht van 2021 , een jaar waarin we starten en plots ook weer eindigen met een lockdown. We hebben ook dit jaar in ons dorp ervaren hoe waardevol en hartverwarmend het is dat we er voor elkaar zijn. We willen u allen als Dorpsraad daarvoor enorm bedanken

Vorig jaar is de “Welkomst-tas” gemaakt waarmee we kersverse Knegselnaren verwelkomen. Naar aanleiding van de “Welkomst-tas” werd het idee geopperd om een rubriek te starten in de Leenbode , “Nieuwe dorpelingen in de Zaligste Zaligheid stellen zich voor”.

We willen daar in deze laatste Leenbode mee starten door u voor te stellen aan Yahya Toko, Amina en hun 4 kinderen Samira, Laila, Bahjat en Housein. Enkele jaren geleden hebben ze Syrie verlaten vanwege de oorlog.

Begin december kwam Yahya in Knegsel wonen. Als Dorpsraad zijn we door Vluchtelingenwerk Eersel benaderd om te onderzoeken wat we samen met andere dorpsgenoten kunnen betekenen voor het gezin.

We dragen graag een steentje bij om Yahya, Samina en het gezin te verwelkomen. Het liefst doen we dit samen met jullie. Wil je helpen bij het leren van de taal, wegwijs in de verenigingen in en rond Knegsel , het leggen van sociale contacten, hulp bij vervoer of boodschappen …… laat het ons dan weten. Je kunt contact opnemen met Martin van Oosterhout (06-43207992) of Lieke Cools (06-53230635).

Oproep voor speelgoed en knutselmateriaal!

We willen de jongste kinderen verwelkomen met “een Kerstcadeau”.

Samira en Laila zijn 7 en 11 jaar en gaan binnenkort naar de basisschool. Buiten gaan ze vast met andere kinderen spelen. In huis hebben ze echter geen speelgoed.

Daarom voor Kerst de oproep om (oud) speelgoed of knutselspulletjes cadeau te doen.

Maak er een leuk pakketje van en schrijf er eventueel een persoonlijke boodschap bij.

Je kunt het afgeven, bij Lieke op Kerbeemd 12 (‘s avonds en in het weekend) , bij Martin op Bleekveld 5 (overdag en in het weekend) .

Zij zullen het namens jullie aan ze geven.

Alvast heel hartelijk bedankt!

Tenslotte wensen we jullie allen een mooie en warme Kerst en alle goeds voor 2022

De Dorpsraad