't Knegsels Benkske

Vanwege succes geprolongeerd , een tweede (Knegsels) Benkske

Op ‘t Durpsplein pronkt alweer een tijdje ons Knegsels Benkske. We hebben er aandacht voor gehad in het Eindhovens Dagblad en op KempenTV.
Omliggende dorpen zijn inmiddels door het virus besmet , het gerucht gaat dat een van de dorpen een “Benkske-project” overweegt en vanwege het afscheid van oud burgemeester , Anja Thijs,  staat er inmiddels ook al een Social Sofa voor het gemeentehuis in Eersel.

Maar wat belangrijker is, ons Knegsels Benkske leeft en doet dienst. Wandelaars, fietsers en andere passanten gebruiken het om even uit te rusten, te picknicken en op het gemak de fietsknooppunten kaart te bekijken.

Enthousiaste reacties blijven komen!!!

Nog beter nieuws, we gaan een tweede bankje mozaïeken!!!
Toen we anderhalf jaar geleden met de Dorpsraad een eerste overleg hadden in de Leenhoef, samen met Karin Bruers (initiatiefnemer van de Social Sofa)en Kees Cools,  kwam het voorstel van hen om ook het betonnen bankje bij de ingang van de Leenhoef te mozaïeken en dit  in de begroting mee te nemen.

Het is zover!!! We hebben Gabrielle Peels en Marlies Sormani gevraagd om ook voor dit bankje een ontwerp te maken .  Gabrielle en Marlies hebben zich laten inspireren door de moestuin voor de Leenhoef

Het is een prachtig, vrolijk en kleurrijk geheel geworden met  korenbloemen en klaprozen op een groene achtergrond.

Rond half juni zal de bank op de patio van de Leenhoef worden gezet  en kan  er in de zomerperiode weer volop gemozaïekt worden.

Ben je geïnteresseerd om een steentje bij te dragen, neem dan contact op met Lieke Cools.

We houden jullie op de hoogte via Facebook en de Leenbode

Hartelijke groeten,
De Dorpsraad